Jornades de Programari Lliure Ripoll. El que es pot fer amb unes quantes Ubuntu's

Ara mateix, escoltant a en Joaquín Sabina, insereixo al picasa les fotografies del concert DJ d'ahir. Un contrast enorme de música feta d'una manera molt diferent, però s'ha de reconèixer que tant en Joaquín Sabina com els dj's d'ahir a la nit, tenen un punt d'especial, friki o el que li vulgueu dir.

En Gaspar, organitzador de l'esdeveniment mitjançant la fundació Televall, m'explicava que la gent d'Hangar.org són uns artistes que creen música, vídeos, fan tallers etc..., tot amb programari lliure. En els tallers que van preparar a Ripoll, la gent creava vídeos amb Cinelerra i, en temps real, li aplicaven efectes diferents. Al taller d'àudio, la gent va poder crear samples que van ser utilitzats a la sessió de la nit, on vam poder veure el software HacktheDJ, que, tot i ser utilitzat gairebé per teclat, era molt complert, barrejant instruments, ritmes i efectes. Ells mateixos creaven les parts que els interessaven per fer funcionar dintre del software o bé, modificaven les parts que altres persones havien creat. Aquesta és l'essència del programari lliure.

Tots els ordinadors disposaven d'una versió lliure d'Ubuntu Studio, que conté tot el necessari per a treballar i fer el que Hangar.org van realitzat. Els monitors que ensenyaven els vídeos, eren simples Ubuntu's normals i corrents.

Curiositats?
  • Disposaven d'un Theremin, instrument musical que despertava la curiositat de tots els que estàvem allà degut al seu funcionament tan... diferent. El sò em recordava a les pel.lícules antigues que feien de fantasmes.
  • En un maletí, tenien incrustat un ordinador sencer. Bona caixa per al transport... si senyor!!!
  • Amb el Puredata, van connectar una càmera de videovigilància on es veia la silueta de la gent. El software capturava la imatge anterior i l'actual, la comparava i detectava a les persones i el moviment de cada una d'ells, amb la direcció que estaven seguint.
Us deixo al final un video del Theremin i un enllaç per què disfruteu de la resta d'imatges. Valen la pena: http://picasaweb.google.es/rafamartin10/JornadesProgramariLliureRipoll2008


Comentarios

Artículos más populares

Clase en PHP para encender/apagar LED en Raspberry pi

Raspberry Pi. Encender/Apagar LED desde PHP. Acceso directo a los puertos GPIO ultrarápido.

Ja es poden veure els programes de 'REDES' de TVE2 per internet