Com serà la transició de GNU/Linux als nostres escriptoris?

Fa uns posts, us explicava les meves idees de fa temps per la implantació de les noves tecnologies que funcionen a dia d'avui... i com veieu, no estava tan equivocat.

Avui us explicaré com serà el camí que seguira GNU/Linux per arribar als nostres escriptoris.

És un llarg camí ple de pedres i entrebancs pel mig, però crec que se'n sortirà prou bé.

Hem de tenir en compte que GNU/Linux és molt desconegut per la societat, i encara és una mica difícil de mantenir (una mica només... de totes maneres ja està llest per fer-lo funcionar als escriptoris sense problemes).

L'altre cosa que hem de tenir en compte és que molt del software que utilitzem, no està per GNU/Linux, però poc a poc es va millorant la cosa. Una empresa normal i corrent, podria utilitzar un GNU/Linux sense problemes gràcies al paquet de l'openoffice.org.

Molta gent utilitza programes GPL, amb llicència de codi obert, sense saber-ho, com l'e-mule, Firefox, openoffice.org, etc....

La Generalitat de Catalunya no està fent molta publicitat del programari lliure, i crec que ho hauria de fer i invertir-hi en aquest tema. Tot i així, reconec que és un pas important el que està fent... ordinadors a les escoles amb Linux, i molts de llocs comencen a funcionar amb l'openoffice.org.

Les avantatges que tenim actualment és que l'openoffice.org és un paquest gratuït, en català i que funciona (deixant de banda el base, que per apropar-se a l'access de microsoft, encara li queda un bon tram), però per la resta, el podem utilitzar sense problemes... els informes que genero a l'empresa estan basats tots amb l'openoffice.org.

GNU/Linux porta tot aquest software incorporat per defecte, i és un software que es va implantant paulatinament. Crec que quan la major part de la gent utilitzi openoffice.org, llavors serà el torn del sistema operatiu GNU/Linux, abans, però, caldrà fer la implantació d'aquest altre software que també funciona en ordinadors Windows, i que serà la porta per ampliar el sector. Aquí està la clau... implantar primer programari lliure important i indispensable, i després, ja vindrà el sistema operatiu. Tots vosaltres utilitzareu dintre de poc documents d'aquests estil i s'estendrà, o si no, temps al temps... ja m'ho direu.

PD: El simbol que es veu a la bufanda de la gavina no significa Partit Popular... significa Openoffice.org (molta gent m'ho pregunta, jejejeje)

Comentarios

Artículos más populares

Clase en PHP para encender/apagar LED en Raspberry pi

Raspberry Pi. Encender/Apagar LED desde PHP. Acceso directo a los puertos GPIO ultrarápido.

Imprimir etiquetas APLI en PDF desde PHP