Visita de Toni Quintana

Ahir vaig rebre la visita d'un gran amic meu, en Toni Quintana. És un amic d'aquells de la infància i que dura tota la vida, vaja... com un germà.

Va ser una de les persones que va venir a la jornada de programari lliure i ens va ajudar molt (per cert... que es va celebrar a Can QUINTANA, coincidència amb el seu cognom???).

Va venir per reinstal.lar el seu ordinador, per què es queixava que li anava molt lent i ja tocava fer-ho. Això de reinstal.lar un ordinador és molt normal. El mateix sistema operatiu es va fent malbé ell mateix, quan es penja, quan fem resets, quan no disposem d'un SAI i marxa la llum, etc, o inclús quan instal.lem programes que no sabem res de la seva procedència.

Venia decidit a instal.lar un Linux, i ho vam fer, però sense deixar d'instal.lar-li en una partició un Windows com el que tenia, ja que, al igual que defenso la seguretat i estabilitat del Linux, també crec que hi ha molts de programes que la gent necessita o vol i no trobaran en Linux, encara que hi hagi alternatives, però canviar costa molt.

Després de fer-li una còpia de seguretat dels seus arxius (això de les còpies en parlarem un altre dia), vam instal.lar el windows XP Professional (a part de que no està la seva màquina preparada pel Vista, jo encara no el recomano. Falten drivers, falla, va lent, i el que vulgueu més....).

Una vegada instal.lat, vam recuperar les dades que haviem guardat abans, i després vam instal.lar l'última versió del GNU/Linux Fedora, la versió 7. Va estar remenant mentre es feien totes aquestes instal.lacions, un Linux que jo tenia instal.lat al despatx, i, la veritat, em va dir que no havia trobat molta diferència amb el Windows, ja que podia fer el mateix.

Unes paraules seves és el que ens preguntem molts informàtics... si és tan segur, està en tants d'idiomes, en la major part dels casos és gratuït, ... cóm es que la gent no s'anima a instal.lar-lo i utilitzar-lo? Sempre parlem de lo mateix... no es coneix, no hi ha màrqueting, falten alguns programes del mercat que només estan per windows, jocs, etc.... però estic segur de que algun dia arribarà. Ell està decidit a utilitzar-lo, sobre tot per navegar per Internet i evitar ser infectat. El temps ens donarà la raó.

Comentarios

Artículos más populares

Clase en PHP para encender/apagar LED en Raspberry pi

Raspberry Pi. Encender/Apagar LED desde PHP. Acceso directo a los puertos GPIO ultrarápido.

Imprimir etiquetas APLI en PDF desde PHP