L'Spam. Fallen les Noves Tecnologíes o fallen les Lleis?

Quants de vosaltres obriu cada dia el correu i us trobeu desenes o centenars de mails que heu rebut i no heu demanat cap informació per què us els enviessin?

Aquests correus que rebeu sense el vostre permís explícit es diu SPAM. És molt difícil combatre'l ja que la majoria del mateix està enviat per ordinadors 'zombies' (ordinadors que han estat intervinguts a través de virus, troians, etc... i que estan a mercè de la persona que vol enviar mails spam).

Com pot ser que us enviïn mails si només heu donat la vostra adreça a coneguts i familiars? És molt fàcil. Només cal que una persona de la cadena estigui infectada per què se li hagi instal.lat al seu sistema un programa que reculli tota la informació del mateix (webs, mails, etc...). Llavors, aquest programa fa una recopilació dels mails d'aquest usuari i els envia a la persona que vol atacar. Ara ja té el vostre mail.

I es poden denunciar? Respondre potser per què no us enviïn més? (...) Tot esforç és en va. Si ho denuncieu, us diran que l'adreça amb la que us han enviat el mail no existeix, i és impossible saber des d'on s'ha enviat, i multiplicar aquesta feina per 50 mails que podeu rebre al dia, fa la feina impossible de fer, i si responeu als mails dient que no us enviïn més, esteu fent el contrari. Si responeu, la persona atacant sap que existiu i insitirà encara més.

I com és que la llei permet això? Doncs moltes vegades no ho permet, però l'assumpte se'n va de les mans del govern. Alguna vegada s'ha pogut detenir a algun culpable, però imagineu-vos la quantitat de persones que poden crear-se ells mateixos un sistema d'aquestes característiques. Els governs es veuen impotents davant aquest problema. Un problema a nivell mundial

El sistema d'enviament per mail, encara avui és un dels millors mètodes de comunicació. Efectiva, segura, ràpida i econòmica. Però com tot, pot ser utilitzar per fer el bé o el mal, i l'spam l'utilitza per fer el mal.

L'única manera que tenim, de moment, per combatre a l'spam, és utilitzar eines que actúin de filtre, com spamina (inatica.com és distribuïdor oficial d'spamina), creat per Intercom Girona. Realment és un producte molt bó. Actúa de la següent manera... L'atacant us envia un mail. Aquest és descarregat prèviament pels servidors d'Intercom i és analitzat, una vegada es comprova que està lliure d'spam, us deixarà descarregar-lo. Si fos spam, queda filtrat als servidors d'Intercom. No cal instal.lar si no es vol, cap software a la vostra màquina. Aquesta configuració es pot fer individual per compte de mail o bé per servidor complert, estalviant-vos de tocar cap configuració del vostre compte.

No és just. La meva empresa segueix al peu de la lletra el que marca la Llei. Si necessito enviar un mail amb informació d'un producte a una empresa que no he mantingut contacte, primer, haig d'enviar un mail demanant la seva confirmació explícita de que vol que li envïi el segon mail, i si la rebo, llavors puc enviar-li la informació. No és just que a canvi m'inundin a mi la meva bústia de correu. Només puc utilitzar spamina (o qualsevol altre producte antispam), o dedicar-me hores a eliminar personalment els mails spam. No és just que per llei jo hagi de seguir-la i molts altres s'ho passin pel forro. No és just. Per llei ja hauria d'estar arreglat això, però ja veieu. Potser els governs (i parlo dels governs de tot el món) acabaran per carregar-se les Noves Tecnologies. No és just, no.

Ja veieu. Esperem que algun dia s'acabi aquest mal de cap, i em sap greu per Spamina, per què és una bona solució pel problema, però és que el problema no hauria ni d'existir. A vegades, amb les Noves Tecnologies, sembla que la cosa va cap a darrera en comptes d'avançar.

Comentarios

Artículos más populares

Clase en PHP para encender/apagar LED en Raspberry pi

Raspberry Pi. Encender/Apagar LED desde PHP. Acceso directo a los puertos GPIO ultrarápido.

Ja es poden veure els programes de 'REDES' de TVE2 per internet