Ja tenim 3Mb. I després?

A partir d'ahir ja teníem els torroellencs 3Mb els subscrits al servei de la companyia Telefònica. Cap a on volen arribar? Hi ha molts de punts foscos:
- Com és que telefònica no ofereix 20Mb com fa mesos que ho fan altres companyies?
- Com és que ens van doblant pel mateix preu la velocitat?
- Què passarà quan es comercialitzi VDSL a 50Mb?
- I amb Imagenio (TV per internet)? Recordem que l'apagada analògica es preveu pel 2010.

Potser el que volen és arribar a una velocitat alta per després oferir Imagenio a través del VDSL per un preu una mica més alt que l'ADSL normal, i d'aquesta manera s'asseguren el traspàs d'un sistema a l'altre.

Té telefònica algun pla amagat darrera totes aquestes qüestions? De moment les queixes dels internautes son les mateixes de sempre... que no pugin tant la velocitat i que baixin més els preus.

Comentarios

Anónimo ha dicho que…
Bon dia,

com sempre, em veig en l'obligació de defensar Telefónica. Exposaré els meus motius:

- Si no fa millors ofertes és perquè el Govern espanyol, mitjançant la Comissió del Mercat de les Telecomunicacions, "afavoreix" la competència prohibint ofertes de Telefónica, enlloc d'obligar a la competència a rebaixar preus.

- Els 20 Mb que ofereix Jazztel, per exemple, deixen molt que desitjar, i en general, no solen ser 20 Mb de veritat. Personalment, jo també preferiria oferir una velocitat que puc cobrir al 80% que una altra que de mitjana no arribo ni al 50%

- El fet de doblar la velocitat per part de Telefónica és perquè cada cop que la CMT li permet fer una oferta, en general, Telefónica l'aplica automàticament, ja podrien fer-ho les altres companyies.

- I sobre Imagenio, jo trobo que és una aposta de futur, molt més important que la TDT. La TDT, de fet, va néixer tard, i quan arribem al 2010 ja estarà absolutament passada de moda. Podent fer televisió per Internet (IPTV) no sé perquè s'han tornat a liar. Sembla que els governs fan cas a les empreses adjudicatàries, només.

En resum, estic d'acord amb tu que l'oferta a l'Estat espanyol és vergonyosa, però tenint empreses (Deutsche Telekom, France Télécom, Vodafone, British Telecom) que a altres llocs d'Europa, gràcies a les millors infrastructures, poden oferir més velocitat a menys preu, el problema és bàsicament de manca d'inversió (de l'antiga Compañía Telefónica Nacional de España).

Tots tenim mania a Telefónica, i a Microsoft, però cal admetre que tenen bons plans de negoci i que a ambdues, en general, les normes anti-monopoli les han frenat en els últims anys, fet que ha portat a que ja no siguin les úniques culpables de la situació, que ara està contenint la CMT perquè quatre empreses que tanquen cada 2 anys i es revenen i canvien de nom puguin conviure amb Telefónica.

Ja m'he tornat a embolicar molt, però volia donar el meu punt de vista! Salut!
Rafael Martín ha dicho que…
Hola Miquel. Penso igual que tu.

Realment està molt lligada a la CMT, i les altres companyies que faciliten 20Mb d'ADSL, hi ha molta lletra petita, quedant en la majoria dels casos a la mateixa velocitat que una ADSL normal.

Respecte a això de defensar a telefònica... no és que la defensi, però tampoc l'acuso de res. El que si que dic és que sempre ens queixem, com el el post anterior, on deia que no estem mai contents amb res. No reconeixem a telefònica que hem avançat molt amb el servei d'ADSL, encara que, reconec, que és algo car per a un particular.

Aprofitant el que comentes de la TDT, us haig de dir que jo no me l'he instal.lat, precisament pel que dius, que quan arribi el 2010 ja estarà obsoleta. Esperarem a veure què hi ha quan hi hagi l'apagada analògica i llavors comprarem. Segur que existiran noves coses que els 'antics' aparells descodificadors TDT no en tenen, i prepareu-vos per la nova era digital amb la televisió a través d'Internet. Rebreu publicitat a mida, o sigui, motivaran el consum ensenyant-vos els anuncis que 'necessiteu' veure individualment. La pantalla reconeixerà les vostres cares a través d'una webcam, instal.lada en el televisor, i a través d'un software 'decodificador de cares', cada persona que hi ha a l'habitació, i el sistema us enviarà la publicitat feta a mida just per a aquestes persones, ja que sabran quins són els nostres gustos.

Imagineu-vos una colla d'amics que els hi agrada la festa. Els anuncis serien relacionats amb temes de festes, balls, diversió, anuncis encarats per a joves, .... Si hi ha un nou nascut, bolquers, papilles, 'potitos', ....

Com llegia en una noticia... un gran hermano a dintre de casa nostra. Google crec que tindrà molt a veure amb això. És l'expert en màrketing digital.

Artículos más populares

Clase en PHP para encender/apagar LED en Raspberry pi

Raspberry Pi. Encender/Apagar LED desde PHP. Acceso directo a los puertos GPIO ultrarápido.

Ja es poden veure els programes de 'REDES' de TVE2 per internet