El meu servidor és segur contra atacs?

Doncs no.

No hi ha cap servidor que sigui segur contra atacs al 100%. Tots els servidors que estan connectats a internet reben centenars (o milers) d'atacs al dia.

He vist algun reportatge per televisió, que parlaven de hackers, i explicaven que havien atacat en diverses ocasions alguns bancs d'Estats Units, robant quantitats enormes de diners. Tot per internet.

A veure... si entren en un servidor d'aquest tipus... podran entrar a qualsevol altre tipus de servidor que 'en teoria' se suposa que no serà tan segur, no?

Les recomanacions són les de sempre:

  • Actualitzar el sistema freqüentment
  • No facilitar usuaris ni passwords a ningú
  • No instal.lar més programes dels necessaris
  • Utilitzar tallafocs
  • No obrir més ports dels necessaris
  • Oferir mentre menys serveis cap a l'exterior, millor.
Tot i així, moltes vegades ens veiem obligats a utilitzar servidors oberts a l'exterior encara que no vulguem, però hem de ser conscients de la realitat.

Sempre podem utilitzar un sistema operatiu que sigui més segur que un altre (Linux vs. Windows, per exemple), però tot i així, no existeix sistema operatiu impenetrable.

Ni un antivirus, ni un antispam, ni un firewall, ni el Capità Amèrica aconseguiran protegir un servidor al 100%. Sempre, però, hem d'estar alerta a actualitzacions imprescindibles i mantenir un mínim de seguretat interna dels nostres servidors.

Mireu si no que els ha passat fa només unes hores al "Ministerio de Vivienda" (feu click a sobre de la imatge per ampliar-la):

Comentarios

Artículos más populares

Clase en PHP para encender/apagar LED en Raspberry pi

Raspberry Pi. Encender/Apagar LED desde PHP. Acceso directo a los puertos GPIO ultrarápido.

Ja es poden veure els programes de 'REDES' de TVE2 per internet