Una casa amb internet a cada endoll de corrent

Aquesta entrada va dirigida als qui no conegueu el tema. Es tracta de crear una xarxa a través dels cables elèctrics d'una casa. Aquesta tecnologia s'anomena PLC (Power Line Communication), o sigui, comunicació a través de la línia de corrent elèctrica.

En un endoll normal i corrent (mira per on... parlant de corrent), endollem un d'aquests aparells, i el cable de xarxa que surt de l'ordinador, l'endollem a aquest terminal. Anem a l'altre lloc de la casa on volem posar el módem, router, o un altre ordinador i fem la mateixa operació. Ja està... ja tenim una xarxa creada sense haver de passar cap cable.

Aquest sistema s'utilitza en instal.lacions antigues, on és impossible passar un cable de xarxa d'un lloc a un altre, on no s'havia previst que en un lloc determinat pogués anar, per exemple, una impressora connectada directament a la xarxa (com algun lloc que jo m'he trobat), etc...

Existeixen de diferents velocitats... el màxim fins ara és de 200 Mbps. Suficient per qualsevol xarxa normal i corrent. L'únic que heu de tenir en compte és que el comptador de corrent talla qualsevol comunicació cap a fora, o sigui, que tot element que vulgueu tenir connectat, ha d'estar penjat del mateix comptador... si en una llar teniu dos comptadors, tindreu dues xarxes diferents.

El WIFI té avantatges... no necessites cables i et dona molta mobilitat, però té l'inconvenient de que segons on estiguis a la casa, no tindràs cobertura, o a vegades si i a vegades no. Amb aquest sistema PLC, us assegurareu de que sempre tindreu cobertura a qualsevol lloc de la casa... s'han acabat els problemes de connexió.

He volgut fer aquesta entrada al blog, per què m'he trobat instal.lacions al meu poble de gent que es connecta a la xarxa WIFI municipal, i l'antena l'han de posar a un lloc de la casa i l'ordinador el tenen a l'altre punta de la vivenda. Amb aquest sistema s'acabaran tots els vostres problemes de connexió originats per l'estructura de la vostra llar.

I el més bo de tot... FUNCIONA!!!!

Comentarios

DOLORS ha dicho que…
Gràcies per la informació.
Una pregunta , això ho pot fer qualsevol lampista del municipi o es necessita alguna especialització?
Rafael Martín ha dicho que…
Hola Dolors.

Per utilitzar això no cal ni lampista.

Només has de desembalar l'aparell i connectar-lo a la corrent.

Al igual que connectaries el router a l'ordinador amb un cable de xarxa, aquests aparells fan "d'allargo" de cable per tota la casa.

Del Router va un cable de xarxa normal i corrent (el pots comprar a qualsevol botiga d'informàtica) a un PLC, i a l'altre lloc de la casa on tinguis l'ordinador, el cable de xarxa de l'ordinador l'endolles a un altre PLC connectat a la corrent. La cosa quedaria així:

Endoll1 -> PLC1 -> Cable de Xarxa -> router
Endoll2 -> PLC2 -> Cable de Xarxa -> PC.

El que no et pots estalviar és el troç de cable que va del router al PLC1 i un altre cable del PC al PLC2, però no cal passar cap cable per cap lloc de la casa, però vaja... el cable que necessites és el mateix que el que s'utilitza en qualsevol oficina que connecten els pc's a l'endoll de xarxa de la pared. Per això et dic... mà d'obra de lampista 0€.

Hi ha moltes alternatives i combinacions. Per exemple, enllaçar un punt d'accés WIFI a la xarxa elèctrica i tenir wifi en una part de la casa, per exemple, encara que l'adsl arribi a l'altre punta de la vivenda.

Us deixo un enllaç on trobareu uns esquemes molt significatius:

http://www.casadomo.com/noticiasDetalle.aspx?id=9313&c=6&idm=10&pat=10

De veritat, ho sento pels lampistes.

Artículos más populares

Ja es poden veure els programes de 'REDES' de TVE2 per internet

Clase en PHP para encender/apagar LED en Raspberry pi

Raspberry Pi. Encender/Apagar LED desde PHP. Acceso directo a los puertos GPIO ultrarápido.