Saló Nàutic de BCN. Com convertir la crisi en un negoci venent per 0€

Ahir vaig anar amb en Jordi Camps al Saló Nàutic de Barcelona. La decepció de les nàutiques per culpa de la crisi era global. Totes diuen que aquest any el Saló ha estat molt fluix i que la cosa no va gens bé. El que us explico avui és una lliçó sobre com aprofitar les oportunitats. Convertirem la crisi en negoci.

Al final del post, trobareu un enllaç amb les fotografies.

Vam agafar el tren d'hora per anar a a Barcelona... Ja a l'estació ens vam trobar una màquina penjada (lògicament funcionava amb Windows). Abans d'arribar, ja no teníem clar on havíem d'anar, ja que el Saló tenia diferents punts, i vam decidir anar a la Fira de Barcelona. Allà hi havia part de l'exposició, ja que la resta es feia al Port, per tant, un 3 de puntuació per a la Fira per no facilitar correctament la informació.

Vam trobar un adsense físic en un semàfor... es tractava d'un anunci publicitari de la venda d'una embarcació, enganxat amb celo a sobre del semàfor, just abans de travessar el carrer que dóna al Saló Nàutic, i amb una tira de telèfons per què la gent el pogués arrencar. A primera hora del matí, ja portava 4 telèfons arrencats (o sigui... aquest adsense portava ja 4 clics). Bona forma de fer adsense de carrer... cercar el lloc correcte i fer publicitat... sense necessitat d'entrar al saló nàutic per vendre la teva embarcació. Bona idea. Trobareu la imatge a les fotos.

Ara entrem en matèria. L'objectiu de la visita al Saló Nàutic era vendre el portal nautic-cat.com que hem creat entre en Jordi i Jo, i quina millor manera de fer-ho que anar al Saló? Teníem tots els clients reunits i era una sola visita (bé... una sola no... potser haguéssim necessitat una segona visita, ja que no vam poder acabar de fer tots els expositors en un sol dia).

El nostre producte de venda és el portal nàutic on els professionals poden formar part del nostre portal i on les nàutiques poden vendre les seves embarcacions a cost 0€ i amb els següents beneficis:
- Contacte directe client-nàutica. Sense comissions ni tarifes, ni altes, ... cost 0€
- Posicionament al cercador Google de les seves embarcacions, ... cost 0€
- Il.limitat número d'embarcacions, ... cost 0€
- Estadístiques de visualitzacions, visites, i contactes de cada embarcació per separat, ... cost 0€
- Venta d'embarcacions realitzada exclusivament pels professionals del sector per a particulars (els particulars no poden vendre cap embarcació).

La nostra oferta era que si es donaven d'alta abans del 2009, a més, inclouríem els serveis professionals del portal durant un any:
- Embarcació estrella en la portada de la web
- Ocasions destacades en la portada de la web
- Banners publicitaris
- Posicionament a les cerques del portal
- Nàutica i embarcacions destacades als resultats del portal
- Transferència del pagerank a la web del client
- Visualització del mail i la web de la empresa a la fitxa de la embarcació

Qui es pot resistir a aquesta oferta? ahir mateix, després de tornar del saló, ja teníem dues altes esperant a ser processades al portal, realitzades per nàutiques que tenen ordinador i connexió a Internet i que no han esperat ni un sol dia a fer-ho... res... hores. Les noves tecnologies són les responsables d'aquesta facilitat. Això demostra el gran interès amb el que han acceptat aquesta iniciativa.

Moltes nàutiques ens preguntaven... i on està la lletra petita? on està la trampa? Es quedaven parats quan els hi dèiem que no n'hi havia... això és el que és... gratis i amb serveis extres també gratis, tant si s'ho volen creure com si no.

Totes les nàutiques sense excepció ens donaven les gràcies per entendre el seu sector i fer alguna cosa positiva per ells. Nàutiques que conec m'han dit que, contrastant amb els anys anteriors, el Saló d'aquest any era un desastre. Realment la crisi està castigant molt al sector nàutic (com a molts altres sectors). Però per això estem aquí les empreses TIC, per a innovar i ajudar a sortir d'aquesta crisi a les empreses.

Saber aprofitar les oportunitats és essencial, i saber-les transformar en negoci també, però si a més estàs donant un cop de mà a algun sector, com el nàutic en aquesta ocasió, millor encara. Amb aquest exemple us vull demostrar que es pot vendre per 0€ i treure beneficis. Tenim 365 dies per demostrar-ho.

Us adjunto l'enllaç per accedir a l'àlbum fotogràfic.

Comentarios

DOLORS ha dicho que…
Fantàstic, en temps difícil que tots acostumem a parlar de empreses amb problemes i dificultats generals és una bona alenada d'aire frec el teu post. Estic segura que sou un bons emprenedors i que us anirà molt bé!
Ho esteu demostrant dia a dia i els premis us avalen!!
Rafael Martín ha dicho que…
Moltes gràcies pels teus ànims, Dolors!!!

Artículos más populares

Clase en PHP para encender/apagar LED en Raspberry pi

Raspberry Pi. Encender/Apagar LED desde PHP. Acceso directo a los puertos GPIO ultrarápido.

Ja es poden veure els programes de 'REDES' de TVE2 per internet