No tot el que brilla és or

Avui he volgut fer aquesta entrada, que a molt pesar meu, crec que també és obligatòria.

Resulta que un estudiant ha realitzat una presentació amb l'Impress de l'openoffice.org (una presentació com les que es fan amb powerpoint, però amb programari obert). Aquesta presentació tenia unes 100 fulles i ha resultat que l'impress no li aguantava.

Ha hagut de reiniciar vàries vegades l'ordinador amb el que feia la presentació (per fer-la i per presentar-la), i era un Linux (ell ha aclarit a la xerrada que el que feia penjar a l'ordinador era l'openoffice.org, no el propi Linux).

L'openoffice.org ha resultat que en gran quantitat d'imatges i text, col.lapsa l'ordinador, o sigui, que no és que us estigui dient que no l'utilitzeu, però convé saber fins allà on pots arribar. De totes maneres. el mateix problema el trobem amb el MS Word, quan utilitzem moltes planes, imatges i tal... per molt que borrem coses que fem... ell les guarda internament i moltes vegades, un document amb un simple text, es pot traduir en desenes de Megabytes de capacitat en disc dur, penjant-nos també la màquina (i aquest a sobre l'hem pagat).

Potser hauríem de fer documents més petits o bé centrar-nos en fer que els programes funcionin correctament amb poca memòria... potser el que ens falta és ficar més memòria a l'ordinador...

Jo aposto per la segona. Microsoft crec que segurament apostaria per la tercera i a sobre continuaria fallant el programa.

Us torno a recordar que les gavines de la imatge no representen al PP.

Comentarios

Artículos más populares

Clase en PHP para encender/apagar LED en Raspberry pi

Raspberry Pi. Encender/Apagar LED desde PHP. Acceso directo a los puertos GPIO ultrarápido.

Imprimir etiquetas APLI en PDF desde PHP