Microsoft vol fer pagar a RedHat Linux per patents

Segons va informar en una conferència el president de Microsoft, Steve Ballmer, vol fer pagar a Red Hat Linux per les seves patents.

Això és una guerra que dura de fa molt de temps. Microsoft ha enregistrat unes patents i tothom que vulgui utilitzar una cosa patentada ha de pagar a l'empresa que l'ha patentat.

Tots sabeu que el programari lliure es basa en la compartició del coneixement, i això frena el desenvolupament, que seria una de les maneres de treure's de sobre Microsoft a aquest enemic real que s'està convertint el Linux.

Novell es va aliar amb Microsoft per evitar precisament aquestes situacions, i sembla ser que de moment la cosa li va bé.

Ara jo us pregunto per què reflexioneu.... què hagués passat si l'algoritme de comprensió de les imatges .jpg (que utilitzen totes les càmeres digitals on guardeu les imatges de la vostra família), hagués estat patentat? Voldríeu pagar cada vegada que feu una foto només per crear el fitxer .jpg?

Gràcies a l'inventor de l'algoritme i que va compartir amb la humanitat, tots ho podem disfrutar ara. Aquest és l'esperit del Linux. No vull mal a ningú, però 'ojalà' algun dia es giri la truita i Microsoft hagi d'utilitzar Linux per sortir-se'n. Es donaria compta del gran error que defensa actualment.

PD.: Per si no ho sabíeu, Microsoft utilitzava cap al 2003 ordinadors amb Linux com a servidors de les seves pròpies planes webs (Aquí la notícia traduïda al Castellà). Potser per què eren més estables i segurs que el seu propi Windows????

Comentarios

Artículos más populares

Clase en PHP para encender/apagar LED en Raspberry pi

Raspberry Pi. Encender/Apagar LED desde PHP. Acceso directo a los puertos GPIO ultrarápido.