Barcelona aposta ara per Windows

Barcelona aposta ara per Windows, quan en un comunicat d'anys anteriors, va assegurar que volia fer que la ciutat fos un referent a la implantació de sistemes de codi obert, com ho és Linux i Openoffice.org.

Segons informa, resulta car passar tots els programes que tenen de Windows a Linux i per això, continuen amb Windows. Han assegurat que depenen d'aquest sistema operatiu. Vaja.... jo pensava que això es deia abús de posició dominant.

De totes maneres, les 6.000 llicències d'office que han comprat (524.000€ pagats per tots nosaltres), se les podrien haver estalviat descarregant des de la web de softcatalà el paquet ofimàtic openoffice.org. Al·leguen que han generat 6.000.000 de documents amb el programari de Mirosoft Office, i que resulta car el traspàs d'un software a l'altre.

El que crec que és denigrant és que s'hagin de pagar tantes llicències per utilitzar un software i que segurament està en castellà (diuen que les llicències duraran 3 anys, quan segur que abans d'aquests anys, aquest software quedarà obsolet), quan amb aquests diners del poble, es podrien haver adequat escoles, que també fan falta, per exemple, o invertir més personal en sanitat per disminuir cues d'espera... no sé... Quan estem a fora sempre ho pensem: si jo fos de la Generalitat o de l'Ajuntament, podria fer tantes coses amb aquests diners...

Comentarios

Artículos más populares

Clase en PHP para encender/apagar LED en Raspberry pi

Raspberry Pi. Encender/Apagar LED desde PHP. Acceso directo a los puertos GPIO ultrarápido.

Ja es poden veure els programes de 'REDES' de TVE2 per internet