Sobre la publicitat impresa

En el post anterior parlava de la publicitat que m'havia fet el cotxe només per tenir la roda ridícula posada al cotxe, per culpa d'haver punxat.

Ahir, parlant amb un possible client, al qual el vaig trucar per ser un possible proveïdor, em va dir que feia temps que havíem parlat però que no sabia que ni tan sols érem veïns. Ho va descobrir en veure el mateix cotxe aparcat normalment sempre per la mateixa zona.

Resulta que quan ell necessitava dels meus serveis, va veure el cotxe, es va apuntar la web i em va enviar un mail.

Sempre va bé saber des d'on et venen els clients, ja que no sempre venen tots des de la web, i a vegades, la publicitat impresa, també és bona idea.

Comentarios

Miquel ha dicho que…
En el món de la comunicació, però, la "publicitat impresa" en un cotxe i la "publicitat impresa" en un diari són dos móns completament diferents.

M'explicaré, tot i que ja deus veure per on vaig: el cotxe el portes, en general, per Torroella, Baix Empordà, Girona, i potser de tant en tant fas excursions més llargues. Però si el tens en català, en general t'interessa buscar clients per on et mous. El tens davant de casa, el veuen els veïns i les empreses/botigues de la zona. Fins aquí tot perfecte. A més, un cotxe amb colors i dibuixos sempre crida l'atenció, vulguis que no.

Ara anem a diferenciar la publicitat impresa a l'estil "merchandising", o "rotulació", i parlem de la publicitat impresa en diaris, o en un anunci a la televisió.

En un diari, quin triaries? Posem per cas que vas a un públic proper i esculls l'Empordà, DdGirona o El Punt com. gir. Perfecte; amb quants altres anuncis compartirà espai el teu? Quines possibilitats de convertir-ho, com a mínim, en informació concreta?

Jo, en aquest cas, diferenciaria el "target" territorial i el "target" potencial a nivell de necessitats. Ara hi ha molt poca gent que pugui necessitar de serveis com els teus que, tard o d'hora, no hagi fet servir internet ni que sigui per mirar el correu i veure alguna web. En canvi, aquesta mateixa persona probablement estigui molt ocupada per llegir *amb deteniment* un diari, tant com per fixar-se en els anuncis; o per veure amb calma la publicitat d'una televisió -de fet, les locals les solc veure en resums de notícies de la setmana, o quan ha de sortir algú a qui conec-.

Volia fer aquesta reflexió perquè parlaves de publicitat impresa quan, en realitat, crec que et referies a la retolació :)

Tot bé? :D
Rafael Martín ha dicho que…
Moltes gràcies Miquel pels teus comentaris.

Tot molt bé :D

Felicitats pel premi d'osona.com!!!

Artículos más populares

Clase en PHP para encender/apagar LED en Raspberry pi

Raspberry Pi. Encender/Apagar LED desde PHP. Acceso directo a los puertos GPIO ultrarápido.

Ja es poden veure els programes de 'REDES' de TVE2 per internet