El cercador de Microsoft, finalment, es dirà BING en comptes de KUMO, però també utilitza Linux

I ja van 3 en menys de 12 hores.

Kumo.com, live.com i ara bing.com, que diuen que serà el nou cercador de Microsoft (i que havien annunciat com a kumo), també utilitza Linux.

Com no canviïn el sistema quan el publiquin oficialment, molt em temo que utilitzarà linux aquest nou cercador.

Us deixo amb un enllaç per qui ho vulgui veure:

http://toolbar.netcraft.com/site_report?url=http://www.bing.com

Comentarios

Carles ha dicho que…
No crec que canviin de sistema.. ja que necessiten Akamai per poder oferir un servei ràpid i eficaç... els és més fàcil i rentable d'aquesta manera que no pas fent servir la seva propia gestió.

Però amb això no vull dir que el servei no sigui molt millor amb linux que amb windows, per suposat jo soc denfensor total de GNU/linux, però no és del tot correcte acusar a windows per fer servir linux quan és la seva empresa subcontractada la qui ho fa. :)
Miquel ha dicho que…
Ep,

només un apunt: sempre que he tractat amb Akamai ha estat per treballar sobre el seu producte principal, que són els centres de dades que, per entendre, fan de "caché" (mirroring).

No sé fins a quin punt l'ús de GNU/Linux no és detectat en la part d'Akamai com al servidor de la còpia més recent.

O sigui, el funcionament proposat per Akamai és: tu obres un web en un servidor propi. Tant fa el sistema. Estableixes una sèrie de continguts dinàmics. Parles amb ells, i cachegen la pàgina. Automàticament als servidors d'Akamai (en tenen una burrada) es desen les imatges -logos, etc...- i components fixos i se'ls posa un Time To Live (TTL ) més alt. A les parts més dinàmiques, un TTL més baix. I la còpia d'Akamai no és més que una descàrrega feta des del servidor de Microsoft que tu estas veient després.

És probable que, en realitat, qui tingui GNU/Linux sigui Akamai, independentment del sistema operatiu del servidor "real", que no suportaria l'allau de visites que podria arribar a tenir si fos un de sol.

Llavors, no sé fins a quin punt, Akamai té cap mena de culpa de res. Ells ofereixen un servei concret, des de sempre, i Windows el coneix i el contracta. Una altra cosa és que el mateix servei es pogués oferir en plataforma Microsoft, però amb la quantitat de servidors i centres de dades que té Akamai, la veritat és que li sortirien les llicències per un ronyó i mig! :)
Rafael Martín ha dicho que…
Bones Miquel.

Gràcies pel teu comentari... ja he fet una entrada declaratòria de tot aquest liu.

Entenc que el servei d'Akamai és el que ofereix els ordinadors amb Linux i Microsoft subcontracta aquest servei. Aquesta vegada no és MS, si no el servei subcontractat.

Espero que s'entengui i no es compliqui encara més el tema ;D

Artículos más populares

Clase en PHP para encender/apagar LED en Raspberry pi

Raspberry Pi. Encender/Apagar LED desde PHP. Acceso directo a los puertos GPIO ultrarápido.

Ja es poden veure els programes de 'REDES' de TVE2 per internet