Signant documents PDF amb la signatura digital de la FNMT

Avui he entregat el meu primer pressupost en un fitxer pdf signat digitalment mitjançant la meva signatura digital expedida per la Fábrica Nacional de Moneda y Timbre (FNMT).

Crear-lo ha estat una mica difícil, més que res pel desconeixement que tenia sobre el tema, però ara veig que és fàcil.

El primer que necessiteu és l'Openoffice. Creeu el document que vulgueu i el passeu a fitxer pdf simplement fent un click a la icona que disposeu en el menú de l'openoffice per fer documents pdf (això no ho té el MS Word, eh? jejejeje).

Següent pas. Descarregueu (si no la teniu) l'aplicació de codi obert sinadura i us la instal.leu.

La configureu amb un password, a la configuració personal, desmarqueu Incluir sello de firma i també Firma Visible, ja que això ens fa aparèixer al document una imatge que molesta una mica, la veritat. Modifiqueu les dades de 'APARIENCIA' amb les vostres.

A Gestión de certificados, afegiu el vostre certificat de la CMT, i a baix de tot, escolliu el tipus PKCS12, que és el tipus CMT.

A continuació afegiu al llistat el fitxer pdf que heu creat abans amb l'openoffice i seleccioneu del menú la opció firmar.

Jo ho he provat amb un MS Windows, i el fitxer el deixa a dintre la carpeta d'instal.lació /Archivos de Programa/sinadura/resources, completament signat i a punt per enviar-lo al client

De res!!!!!

Comentarios

Artículos más populares

Clase en PHP para encender/apagar LED en Raspberry pi

Raspberry Pi. Encender/Apagar LED desde PHP. Acceso directo a los puertos GPIO ultrarápido.

Ja es poden veure els programes de 'REDES' de TVE2 per internet