Ara si que la Generalitat aposta pel programari lliure

Recordo que fa uns anys vaig fer la I Jornada de Programari Lliure del Baix Empordà. Va ser tot un èxit. Va ser la primera jornada de programari lliure on la Generalitat de Catalunya es decantava a favor del programari lliure.

Ha plogut molt des de la jornada i s'ha millorat el sistema i donat a conèixer.

Avui, la Generalitat de Catalunya, aposta per dos projectes basats en programari lliure: Einestic i Linkat.

La meva empresa estarà presents en tots dos projectes. És hora de demostrar que el programari lliure pot fer cara al programari privatiu i a sobre amb garanties.

Comentarios

Anónimo ha dicho que…
Les distribucions linux autonomiques han sigut finalistes dels Fiasco Awards per un motiu molt clar, que sembla que l'administració no s'en vulgui adonar.

Crear un fork d'una cosa així es la manera fàcil d'apropiar-se del treball dels demes, canviar-li el nom, surtir a la premsa, afegir-li 3 o 4 incompatibilitats, canviar el fons de pantalla i els programes per defecte, i emportar-se els merits.

Despres els usuaris, troben problemes, no hi ha suficient massa critica ni tan sols per trobar informació als forums, els pegats arriben tard si arriben, i des de casa no hi ha manera d'aconseguir la mateixa distribució. A part es fragmenta el mercat i dona mala impresió.

Per tant, fer servir Linux si. Crear un fork sense recursos (i no hi ha prous recursos ni en tota europa) que a la practica molesta (incompatibilitats, falta d'actualitzacions, menys suport, menys disponibilitat, menys marketing) mes que no ajuda (2 o 3 personalitzacions especifiques), NO.

Qualsevol persona entesa en Linux esta en contra d'aquestes distribucions:
http://latafanera.cat/historia/second-life-windows-vista-programari-lliure-autonomix-finalistes-dels-
http://latafanera.cat/historia/steve-ballmer-jose-montilla-signen-acord-dur-ordinadors-tactils-aules

Demanaria que s'adaptes una distribució generica, i se l'hi afegessin els 2 o 3 paquets que fan falta, i punt. Absteniu-vos de intentar fer alguna cosa millor del que estan fent mil·lions d'usuaris al voltant del món. Signeu un contracte amb Canonical (existeix Edubuntu), Novell o Redhat, col·laboreu amb ells per millorar el programari que faci falta, surtiu a la foto si voleu, però no creeu un fork que no te cap futur, mes enlla de la foto al diari i que acabara funcionant pitjor del que funciona la distribució mare.

Una distribució Linux no es l'organització de la sanitat. No te sentit tenir una distribució per cada poble, per cada nació, ni tan sols per cada estat o continent!

Signat,
Un usuari de Linux.
Anónimo ha dicho que…
he estat provant d'instal·lar einestic, i els paquets d'ubuntu no funcionen. a l'hora d'executar el programa ni tabulant a la consola surt.

Però he estat llegint el pdf, i sembla un programari força bo per gestionar una petita empresa. A veure si aconsegueixo fer-lo servir. :)

Artículos más populares

Clase en PHP para encender/apagar LED en Raspberry pi

Raspberry Pi. Encender/Apagar LED desde PHP. Acceso directo a los puertos GPIO ultrarápido.

Ja es poden veure els programes de 'REDES' de TVE2 per internet