Entradas

Mostrando entradas de agosto, 2009

Marc Teixidor. De presència virtual a presència física

Imagen
Aquest que veieu a la foto és en Marc Teixidor, de l'Escala. Ens coneixíem virtualment gràcies al meu bloc i al seu: La dona del Pescador . Ahir, en el cercabirres.... que??? no sabeu què és??? després de llegir aquest post, visiteu la notícia . Ja veureu quina festa... doncs bé... se'm va presentar i el vaig conèixer físicament. Això de les noves tecnologies tenen la propietat de connectar-te amb molta gent i demostra que al darrera dels blocs, hi ha persones normals i corrents, que aquests continguts no s'escriuen sols. A en Marc li agraden les noves tecnologies i em va estar parlant d'algun projecte nou que té en ment... a veure si qualla i fem més estreta aquesta relació virtual que tenim.

Telèfon Nokia N900 amb Linux

Imagen
Aquest és el telèfon que nokia acaba de treure al mercat, basat amb Linux La pantalla tàctil és WVGA d'alta resolució, suport HDPA, Wi-Fi. El navegador és de Mozilla amb suport de Flash. Aquí teniu més informació: http://alt1040.com/2009/08/nokia-anuncia-el-n900-con-linux-como-sistema-operativo?utm_source=twitter&utm_medium=shortlinks&utm_campaign=shortlinks

Servidor virtual d'streaming iniciat.

Imagen
Aquesta mateixa tarda m'han acabat de donar d'alta el servidor virtual. Ara mateix ja està acabat d'instal.lar i configurar... podria estar emetent, però falten les fonts. Tinc un nou projecte entre mans que és tecnològicament interessant... potser serà aquest el projecte que inaugurarà les emissions del servidor. Us mantindré informats.

OpenShot. Alternativa al Movie Maker

Imagen
Fa mesos vaig estar buscant sense resultat una alternativa al Movie Maker. Sembla ser que ja està sortint una i molt vàlida. Es tracta d' OpenShot , que, encara que estigui en fase de desenvolupament, moltes expectatives ja les compleix. Que us sigui útil l'enllaç.

Adquirint un VPS (Virtual Private Server) per a realitzar streaming

Imagen
Em trobo ara mateix contractant un Servidor Virtual Privat, que es dedicarà a retransmetre online qualsevol senyal d'audio procedent de ràdios municipals. Serà un servidor de ràdio . El projecte serà important, ja que per començar, hi haurà una petita aplicació que permetrà als ordinadors de les ràdios que emetin cap al VPS, l'enviament de fitxers tipus 'live' i aquesta emissió serà emmagatzemada per poder-la reproduïr des de qualsevol lloc del món. Quan tingui desenvolupat el projecte final, ja us avisaré. Aquest nou projecte reduirà dràsticament desplaçaments i personal de les ràdios, i Internet permetrà que això sigui possible. Si fins ara per emetre cap a la ràdio municipal calia una persona a l'emissora i dues desplaçant-se amb l'equip mòbil, aquesta tecnologia permetria tenir només dues persones, i en alguns casos, només una. He valorat contractar un allotjament i realitzar jo mateix un housing, però resulta inviable pel tema de la transferència, per tant,

Els pdfs que genero amb FPDF no em funcionen amb Internet Explorer

Imagen
Avui he hagut d'actualitzar una llibreria que feia temps que no actualitzava... es tracta de la llibreria FPDF, que genera fitxers pdf en el llenguatge de programació PHP. Creant una aplicació que l'utilitza, ens trobàvem que amb Firefox no hi havia cap mena de problema, però amb Internet Explorer si... es quedava carregant, i carregant, i carregant la plana, .... però res de res... sembla ser que els headers que els hi envia no li agrada. Buscant per internet, he vist que en algun lloc ho van solventar actualitzant-la, i mirant a la web oficial http://www.fpdf.org/ , m'he trobat una actualització de les llibreries del 2008-08-03, on se suposa que han solventat el problema (- An automatic page break in Header() doesn't cause an infinite loop any more.). Després d'actualitzarles i continuant fent proves, no m'ha funcionat... he provat de tot... tancar l'explorer, tornar-lo a obrir, treure completament la memòria cau, però sense cap resultat, fins que finalmen

Visita de'n Toni. Informàtic també retirat

Imagen
Ahir parlàvem d'en Manel. Un informàtic que havia decidit no seguir pel camí de la informàtica. Avui he rebut la visita de'n Toni. Un amic de tota la vida que també va estudiar amb mi Informàtica. Resulta que en Toni no ha exercit mai d'informàtic, però li posa molt d'ènfasi. Aquí al darrera el veieu instal.lant un Windows XP, però és que després del windows, ja veieu què és el que instal.larà... un Linux Ubuntu. Ell ho té clar. Linux és millor que windows, però, en certes ocasions (potser un 5%), és necessari un windows per temes d'incompatibilitat. Aviat estarem a un 0% d'incompatibilitat (esperem).

Socors!!! La meva tarja de memòria ha anat a parar a la rentadora!!!!

Imagen
Aquestes dues targes de memòria i la bateria de la càmera canon que utilitzo i que veieu a la fotografia, per un error casolà, van anar a parar a la rentadora en lloc d'anar a parar a l'ordinador. Després de passar tota la nit fent fotos, al dia següent estaven donant voltes a la rentadora. I ara... què haig de fer amb tot aquest material mullat (però net)???? Doncs bé... seguint algunes instruccions que vaig trobar per la xarxa, heu de fer el següent: 1) Si penseu en assecar-les amb un assecador de cabell,... això és un ERROR!!! 2) Deixar assecar durant un parell de dies com a mínim les targes 3) Provar a veure què tal... a mi em va anar bé La bateria no l'he provat, però suposo que a finals de setmana em carregarà. Ja us ho comentaré. De moment he recuperat totes les fotografies que vaig fer durant la nit.

Visita d'en Manel

Imagen
Aquest que veieu a la foto es diu Manel. Vam estudiar junts a Montilivi i avui he rebut la seva grata visita. Hem parlat de diferents temes... entre ells un que preocupa força. Resulta que ell ha decidit no tocar més la informàtica per quedar 'asquejat'. És normal. Jo vaig deixar una botiga d'Informàtica de venta de hard i soft pel mateix tema. Els ordinadors donen molts de problemes, i la major part de les vegades, no saps per què, però el client espera una resposta. Digueu-me algun ordinador que funcioni 100% bé (i que no tingui Linux, clar). En fi... que li ha anat molt bé tot el que va aprendre, però ha decidit el seu camí, i la veritat és que tampoc li ha anat tan malament. Doncs res... gràcies per la teva visita, Manel.

No hi haurà aniversari

Imagen
Faltaven només dos mesos per què l'ordinador reciclat d'un client, al que li vaig instal.lar un Linux com a server, arribés a l'any sense parar-lo ni un sol dia. Avui he hagut d'actuar a sobre d'ell per què em deien que es parava. Directament he anat a buscar una font d'alimentació i l'he portat, canviat i ja torna a funcionar. Han quedat sorpresos per què no sabien com és que abans de mirar-lo ja sabia què li passava, per què només canviar la font ja funcionava de nou, sense fer res. Els hi he explicat que els linux no fallen, si es parava era tema de la màquina, i el més normal, en un ordinador que funciona les 24h del dia, si ha de fallar algo, hi ha moltes possibilitats que sigui la font d'alimentació, per tant, ho he resolt fàcilment. No hi haurà aniversari, no pas pel sistema operatiu, si no a causa del hardware, però potser l'any que ve si :)

Ordinador regalat a punt per tornar a ser regalat

Imagen
Ahir al vespre vaig rebre un ordinador antiquat per poder ser reciclat... és el que veieu a les pantalles. Es tracta d'un Pentium a 800Mhz i 256 Mb de RAM, amb un disc dur de 20GB i alguns sectors defectuosos, però vaja... això és irrellevant en un disc que ha treballat 631 dies en total. El més important és que funciona. Actualment el PC desfasat ja disfruta de la última versió de software FEDORA del 2009 (proveu de fer això amb el VISTA, a veure què passa) dintre del programari lliure, en català, totalment legal i a punt de tornar a tenir vida. Ara només cal saber el destí de l'ordinador. Estem pensant en agrupacions i associacions que el necessitin per fer una tasca en concret. Preferim també que es quedi al municipi i doni servei al poble. Alguns serveis que podria donar: Ordinador de sobretaula de treball amb Navegador d'Internet, Gestor de correu, Paquet ofimàtic (full de càlcul, processador de texts, creador de presentacions), lector documents pdf, software de retoc

Encara no tenim implantada la TDT i ja hem de canviar els aparells

Imagen
Llegeixo al 3cat24.cat que ja han donat llum verda per poder cobrar per alguns serveis de la TDT. El que més m'ha sorprès de la notícia és que HAUREM DE CANVIAR L'APARELL TDT QUE TENIM PER PODER ACCEDIR A AQUESTS SERVEIS. El dia 10 de maig de l'any passat jo avisava sobre això que realment ha passat. Concretament deia: ''La meva opció, de moment, és no comprar cap TDT fins que arribi el moment. Per què? doncs per què la tecnologia avança d'una manera tan ràpida, que, segurament, quan estigui instal.lat tot el sistema TDT, haurà quedat en una tecnologia obsoleta (se suposa que no, que es fa per què duri temps, però ja veurem) " . Contrastem amb el que diu avui TV3 : " La majoria de descodificadors que es tenen a casa s'hauran de canviar per poder funcionar amb el nou sistema de la TDT de pagament."

bulmalug.net expirat???

Imagen
La web de bulmalug és un centre de coneixement impressionant. Han tractat molts de temes interessants sobre Linux i programari lliure. Avui, quan la visitava, m'ha sortit la pantalla que us mostro, com si el domini estigués caducat, però realment no ho està, ja que si fem un whois , ens trobem que caduca el dia 11/8/2010... però l'enregistrador és ara DirectNIC, LTD, per tant, sembla ser que l'han deixat caducar. Actualment també tenen bulma.net , pel que suposo que han deixat caducar un per quedar-se només amb l'altre. ACTUALITZAT: bulmalug.net NO funciona www.bulmalug.net FUNCIONA www.bulma.net FUNCIONA Per tant... el que ha deixat de funcionar és bulmalug.net (sense les www).

Microsoft inventa un teclat sensible al tacte

Aquesta vegada Microsoft si que ha tingut una bona idea. Es tracta d'un teclat sensible a la pressió que fem sobre ell... si pressionem poc la tecla suprimir, borra un caràcter, i si pressionem fort, borra tota una paraula (per exemple). Els usos que podria tenir, poden ser importants, però tot i així, de moment, no té intenció de comercialitzar-ho. Veieu la demo en el vídeo.

La premsa digital vs. la premsa escrita

Imagen
Estic inserint una notícia a un portal meu, www.torroellaestartit.com . La notícia tracta sobre el Techno House Festival Montgrí , que es celebrarà el dia 15.... o el 22? A l'agenda municipal consta com a dia 22, però en el programa que m'han passat, consta el dia 15... quin dia incorporo jo ara a la notícia? Gràcies al facebook, m'he posat en contacte amb el grup del techno house i m'acaben de confirmar que és el dia 15. L'agenda municipal d'actes es trobarà amb un problema, que està donant una informació que ha quedat modificada i obsoleta, i que ja no es pot variar, en canvi, la digital, es pot avisar sobre el problema i resoldre-ho a temps. Per això mateix, recordeu, el Techno House Festival Montgrí, serà el dia 15, i no el 22!!!

Muchachada Nui i l'Internet Explorer

Avui, llegint el blog d' Albert Alemany , he vist un vídeo genial parlant a l'Internet Explorer... no té desperdici. Genial!!! :)

Les noves tecnologies i els canals de màrketing

Avui un client em comentava que havia fet una campanya de màrketing pel cinema Albeniz, de Girona, a la sala 11, que és on s'ha instal.lat un nou projector DIGITAL. De fet, és el primer anunci que s'emet en format digital en aquesta sala. El format digital fa que la qualitat del vídeo sigui superior i s'emet directament en format digital. Els altres projector són adaptats i perden qualitat de vídeo. Tot i aquest mitjà de comunicació, el meu client aposta molt fort a través d'Internet, i és que estem renovant la web per potenciar el comerç electrònic. El màrketing que ha utilitzat també està disponible al Youtube, i aprofitarà aquest mitjà al màxim. Utilitzar el màrketing no vol dir deixar de fer el que es feia fins ara, però també hem de saber que podem disposar de nous canals que poden arribar a la gent que ens interessa (youtube, adwords, etc...) Ja veieu que no s'ha oblidat en cap moment de recordar la web al final del vídeo: otazen.com

Sobre ciència i tecnologia. La música surt sola. És Universal

World Science Festival 2009: Bobby McFerrin Demonstrates the Power of the Pentatonic Scale from World Science Festival on Vimeo . Jo hi disfruto molt amb la ciència i la tecnologia. Avui aquest post està encarat cap a la ciència... Un vídeo amb el que he quedat parat. Jo mateix ho comprovava mentre el mirava. La música és algo que tenim a dintre i que surt sola... encara que pensem que no. Reviseu aquest vídeo que us ensenyo i ja m'ho sabreu dir.

La tornada des de Vitoria

Imagen
Aquest és el punt d'informació que he portat cap a Vitoria. En el viatge, vam parar a Logroño per descansar i passar la nit, i al dia següent, ens vam dirigir cap a Vitoria, fent l'entrega del punt d'informació i tornant cap a Torroella. Reviseu els comentaris de les imatges que us he preparat: http://picasaweb.google.es/rafamartin10/PuntInformacio#

Preparant el que no han volgut fer els altres

Imagen
Em trobo a Logroño, en un bar Musical que donen connexió gratuïta a Wifi. El wifi de l'hotel no funciona "ni pa trás". 1) El que no va voler fer el proveïdor del punt d'informació comentat en posts anteriors, ho he solventat jo amb l'ajuda de l'empresa Serralleria Fayet S.L. . 2) Ens han faltat gran quantitat de peces al punt d'informació... si no arriba a ser pel taller, el punt no s'hagués entregat 3) he hagut de desmuntar la pantalla sencera per què el ratolí estava configurat al revés, i el punt d'informació portava cargols especials... ja tornem a ser-hi... necessito muntar un taller per vendre punts d'informació. 4) Bé... després de tot això, tot està a punt... menys mal. Demà al matí s'entregarà el punt d'informació. Estic preparant el dia de demà per poder entregar el punt d'informació en perfecte estat i sense tenir cap queixa per part del client... és el que s'ha de fer. Recordeu que el client voldrà trobar solucions,