Enviant faxos mitjançant servidors de programari lliure: El Fax Virtual (ó Fax Email)

Acabo de preparar per l'empresa un producte nou. Es tracta d'un servidor de faxos basat en programari obert, el Fax VirtualFax Email).

Aprofitem un ordinador antic amb mòdem i li instal.lem un Linux, amb el software adient (efax. No confondre amb efax que és un servei de pagament) y algun script generat per l'empresa.

La teoria és molt senzilla, però a la pràctica ens trobem molts de problemes. La meva intenció no és explicar tècnicament tot el sistema (faria un manual), si no de cares a l'usuari mitjà-avançat, per donar a conèixer alguns problemes que ens podem trobar i assenyalar el camí correcte o més adient.

La teoria:
Instal.lar programari per enviar fax i configurar un compte de correu on han d'anar (aquesta és la teoria).... ERROR. El servidor que rep el mail, es pensa que és spam per què ha sortit d'una ip dinàmica i el rebutja... i ara ve la pràctica:

Mitjançant un Linux, fedora per exemple:
- Instal.lem Postfix
- Instal.lem Dovecot
- Instal.lem Apache
- Instal.lem PHP
- Instal.lem PHP-IMAP
- Instal.lem FTP
- Configurem un domini local en el httpd.conf i en el /etc/hosts
- Afegim un usuari i li canviem el home cap al directori del domini de l'Apache, i així poder enviar els fitxers de l'script php mitjançant aquest usuari via FTP.
- Preparem un Script amb php per llegir el correu local i exportar-lo a un altre sistema de mail extern, com per exemple amb PHPMailer (i l'enviarem per FTP). Aquest script utilitza les funcions imap del php per connectar localment al servidor de correu i accedir al compte que hem creat per rebre els mails que genera l'efax.
- Preparem el crontab per accedir al domini que hem creat local i que farà l'exportació, cada 5 minuts aproximadament. (*/5 * * * * root wget http://localhost/index.php). Substituïu localhost pel domini que heu configurat a l'apache.

i en principi poca cosa més.

Ja tindríem el servidor instal.lat. Aquest servei de servidor de fax es dóna a partir d'avui a l'empresa inatica.com, després d'investigar durant hores tot el sistema i de trobar tots aquests problemes.

Vaig tenir problemes també amb les funcions PHP per extreure el fitxer adjunt del mail que generava l'efax, ja que en aquest mail que generava, faltava alguna informació, i vaig haver de retocar el fitxer fax que genera els mails per afegir aquests apartats al cos del mail.

Si voleu més informació, cap problema, em contacteu :)

Comentarios

Artículos más populares

Clase en PHP para encender/apagar LED en Raspberry pi

Raspberry Pi. Encender/Apagar LED desde PHP. Acceso directo a los puertos GPIO ultrarápido.

Ja es poden veure els programes de 'REDES' de TVE2 per internet