einesTIC, el futur TIC dels autònoms i de les petites empreses

Ahir vaig assistir a una xerrada que va fer la Generalitat de Catalunya feia a Barcelona sobre el projecte einesTIC.

einesTIC és un paquet de programari lliure, coordinat per la Generalitat de Catalunya, força complert i que conté software de facturació, tpv, navegador d'internet i gestor de Correu. La idea és oferir aquest paquest complert als autònoms i petites empreses per fer-lis arribar les noves tecnologies d'una manera senzilla, amb programari lliure i en català.

El sistema de programari lliure, ha estat escollit per evitar problemes amb llicències i donar una més llarga durabilitat a les eines, seguretat, estabilitat, i... en fi... tot el que ja sabeu sobre programari lliure. Bona elecció per la Generalitat.

El software que composa el paquest és:

- Abanq facturació
- Openbravo POS de TPV
- Firefox de navegador
- Thunderbird com a gestor de Correu.

L'avantatge és que amb un simple fitxer podràs instal.lar-lo tot, però, com sempre, ens queda pendent el tema de la comptabilitat. Diverses persones a la sala ho van reclamar, i amb raó. Encara avui en dia no disposem d'un programari lliure que sigui de comptabilitat i adaptat a les nostres lleis. Una inversió positiva hagués estat en crear-ne el projecte i subvencionar part d'ell. L'altre part el podria subvencionar diferents empreses, crec jo, però bé... ja veurem en un futur. De moment s'ha de veure com respira tot aquest projecte.

Firefox és necessari? Si tant en Windows com en Linux ja venen instal.lats navegadors per defecte, no té sentit, si és per llicències, en Linux tampoc té sentit per què ja ve instal.lat per defecte, al igual que amb el thunderbird. En principi s'ha fet per què sigui tot homogeni, en qualsevol de les plataformes (Windows, Linux i Mac).

Al gener es té previst llençar-ho oficialment, ja que encara està en fase beta, tot i que es pot descarregar i està força avançat el projecte.

De totes maneres, la idea és bona, ja que amb una bàsica instal.lació, podem tenir tot de programari que ens ajudarà a la nostra petita empresa... jo he probat el Abanq i, la vetitat, és que es veu força complert, i ho penso oferir als meus clients. La meva primera impressió ha estat bona i hi aposto en el projecte.

Us deixo un enllaç on trobareu algunes imatges de la xerrada.

Comentarios

Artículos más populares

Clase en PHP para encender/apagar LED en Raspberry pi

Raspberry Pi. Encender/Apagar LED desde PHP. Acceso directo a los puertos GPIO ultrarápido.

Ja es poden veure els programes de 'REDES' de TVE2 per internet