Navegador Netscape. Final de trajecte.

Després de molts anys donant servei a molts navegants d'internet, el navegador Netscape arriba al final de la seva vida i deixarà de ser mantingut.

Recordo que era dels primers navegadors que van existir (i era de pagament!!!).

Les planes carregaven molt millor amb Netscape que amb Internet Explorer, però el fet de que fos de pagament, era un fre. Més endavant va passar a ser gratuït i es va estendre el seu ús, però tot i així, ens trobàvem moltes planes que no carregaven bé (temes d'incompatibilitats entre Netscape i Explorer), i per veure-les correctament, s'optava lògicament per l'explorer, i era massa tard per oferir-lo gratuïtament. La gent s'havia acostumat al Internet Explorer.

Va renéixer amb el Fïrefox, que és una variant del codi original del Netsecape i, actualment, té molt i molt d'èxit. Cada vegada més, les estadístiques ho confirmen. Es basa en codi lliure, per això el tenim en català tan fàcilment, gratuït, amb milers de plug-ins que podem instal.lar al navegador, com ara traductor al català entre d'altres i, el millor de tot, que no entra tant de phising, virus i codi maligne com passa amb l'explorer. Us el recomanem amb els ulls tancats. Esperem que amb la versió 3.0 que està a punt de sortir, solventin els problemes de seguretat que tant es parla últimament sobre ell.

El Netscape va ser l'eina que van traduir softcatala.org, anonementant-lo Navegador 4.7, que no deixava de ser una traducció de l'original Netscape. El canvi de nom va ser obligatori. Segons ens explicava softcatala.org, va ser així, per què la casa Netscape no volia que fos traduït i tingués el mateix nom per preservar la imatge, però va deixar traduir-lo i canviar-li el nom (que ja és molt).

El navegador original arriba així a la fi de la seva vida. Ara ens queda el Firefox que portarà per sempre el codi font d'aquest navegador que va tenir els seus moments de glòria fa molts anys. Moltes gràcies per tot, Netscape.

Comentarios

Artículos más populares

Clase en PHP para encender/apagar LED en Raspberry pi

Raspberry Pi. Encender/Apagar LED desde PHP. Acceso directo a los puertos GPIO ultrarápido.

Ja es poden veure els programes de 'REDES' de TVE2 per internet