Microsoft regala Ubuntu Linux???

Sorprès després de llegir la notícia, he cercat al google i si.... realment el lloc de Microsoft www.windowsmarketplace.com deixava descarregar des de la seva plana web la versió d'Ubuntu 7.04. El lloc web la tatxava de SISTEMA OPERATIU PERFECTE.

La plana actualment no existeix, ja que s'han apresurat a treure-la, però si anem a la cachè del google, trobarem la plana que hi havia anteriorment.

Ubuntu és una distribució de GNU/Linux que inatica.com regala a qui en vulgui una còpia.

Sempre recomano a la gent que el provi. És un sistema operatiu amb tot integrat (processador de texts, fulla de càlcul, navegador firefox, ....). Aquest sistema operatiu és lliure, de codi obert, el pots regalar, modificar, etc... Està en català i és gratuït (que no per això és pitjor que els altres).

El servidor d'
inatica.com corre amb un GNU/Linux Fedora i us hem de dir que no falla mai. Si falla algo és culpa del hard, mai del sistema. És el que recomano a les empreses que necessiten un servidor d'arxius, per a còpies de seguretat, etc... i els que ho han provat, em donen la raó. Una empresa no se la pot jugar amb un sistema operatiu que falli, i pensar que al dia següent potser el servidor ha deixat de funcionar. També utilitzo GNU/Linux com a servidor de hosting professional i és el millor que he pogut fer per als meus clients... D'aquesta manera no rebo mai trucades pel servei de hosting ni pels servidors que instal.lo. Proveu-lo per vosaltres mateixos. Ja us dic que el regalo per a qui el vulgui provar (i no cal que se l'instal.li... el propi cd serveix de demostració de tot el sistema operatiu).

Parlant abans del paquet ofimàtic openoffice.org, m'ha vingut a la memòria una història que li va passar a un amic meu (que no és informàtic però em demana moltes vegades assessorament i va al menys preparat per la vida moderna). L'altre dia es va 'discutir' amb una gran cadena de supermercats especialitats únicament en informàtica, que no fa molts de mesos s'han instal.lat en un polígon de Girona (no direm quina és per no fer-lis publicitat). Aquest amic els hi va preguntar per un ordinador i els hi van mostrar un amb Windows Vista. Ell va dir que volia XP, i li van dir que si treia el Vista, es quedava sense garantia (com si ens diguessin que comprant un cotxe i posant-li la marca X de benzina, el cotxe perd la garantia.... és una bona comparació). A aquest amic no li va agradar la resposta. Continuant parlant li van dir que l'ordinador venia amb "l'office", i ell va preguntar que quina versió, i li van respondre openoffice. Aquest amic no va saber reaccionar davant aquesta resposta, els hi va dir que no era una versió de "l'office", si no que era un altre paquet ofimàtic, de codi obert i tal..., al final va haver de deixar el tema per parar de discutir. Crec personalment que haurien d'ensenyar als venedors exactament què és el que estan venent per poder assessorar correctament als clients... no es tracta d'anar com un supermercat amb el 'carrito' i posar-hi l'ordinador que m'han volgut vendre i sortir per la porta... així tan simple, sense saber ni tan sols què he comprat.

Comentarios

Artículos más populares

Clase en PHP para encender/apagar LED en Raspberry pi

Raspberry Pi. Encender/Apagar LED desde PHP. Acceso directo a los puertos GPIO ultrarápido.

Ja es poden veure els programes de 'REDES' de TVE2 per internet