Quan més s'ha d'estalviar més veus que les grans empreses volen vendre

Avui he fet un petit programet en php per generar un pdf dels sobres de llavors del portal www.venta-semillas.com. El sistema que utilitzo ve donat per http://www.fpdf.org/.

La idea és imprimir tots els sobres del portal per deixar-los penjats al darrera de la ristra de sobres. Al igual que una botiga que té els articles penjats un darrera de l'altre, quan s'arribi a l'últim apareix la fulla de paper imprimida d'aquest article i es veu clarament quin és el que falta i que s'ha de demanar per tornar a tenir stock.

El sistema m'ha preparat dos sobres a cada full DIN-A4 (Pensant en reutilitzar tot el paper que tenim disponible per reciclar). Fins aquí tot bé, però quan he anat a imprimir a la impressora de color (una HP Color Laserjet CP1215), no he trobat cap opció per imprimir en baixa qualitat. M'agradaria imprimir en baixa qualitat per què no és necessari gastar tots els cartutxos per aquest tema, però si que està bé imprimir en color per què t'ajuda a trobar el material que busques.... doncs no he trobat cap opció d' "imprimir con borrador" o algo semblant. Tampoc estava disposat a gastar-me tots els meus estalvis en 4 cartutxos de color, que suposo que aquesta és la idea del fabricant HP.

Llavors, abans de llançar-me a imprimir a la brava, he pensat que podria agafar imatge per imatge i crear-ne una de nova de cada una d'elles però amb la meitat de color (o pujant la brillantor de cada imatge), i cercant aquesta idea he trobat un codi excepcional. Es tracta de poder generar un pdf amb un codi alpha que el que fa és baixar cap a 'transparent' el contingut, i en un moment ho he tingut fet.

Per si us serveix d'algo, l'enllaç està aquí:

http://www.fpdf.de/downloads/addons/74/

Comentarios

Artículos más populares

Clase en PHP para encender/apagar LED en Raspberry pi

Raspberry Pi. Encender/Apagar LED desde PHP. Acceso directo a los puertos GPIO ultrarápido.