IPCOP. Reaprofitant ordinadors

Tinc  alguns clients utilitzant el software IPCOP per donar accés WIFI als seus clients i evitar que aquestes connexions puguin suposar un perill per a la xarxa interna. El software separa les diferents xarxes, ofereix un límit de transferència per a cada una d'elles, assegurant així un mínim per a poder treballar, entre altres coses.

Fa uns dies, un pc firewall va rebre una descàrrega elèctrica enorme degut a una tempesta i va deixar de funcionar.

Per sortir del pas, al client se li ha instal.lat un pc. Concretament un Pentium III a 600MHz i 3 targes de xarxa. El pc és suficient per oferir tots aquests serveis que necessita el client, i fins que arribi de nou el servidor dedicat, aquest pc reaprofitat, estarà donant el servei de tallafocs al client.

Més fàcil i econòmic, impossible.... quant trigaria a donar-li una bona sol.lució si el client hagués adquirit un tallafoc professional amb tot integrat? Li hagués pogut oferir alguna sol.lució alternativa? La casa fabricant del Hard, m'hagués oferit un tallafoc alternatiu mentre repara l'altre???? la resposta és contundent.... NO. I no parlem dels costos del hardware tallafoc i llicències... tinc algun altre client que està a punt de caure, cansat de tantes llicències caducades i estar al límit de les connexions facilitades pel tallafoc.

Un altre punt a favor del programari lliure.

Comentarios

Artículos más populares

Clase en PHP para encender/apagar LED en Raspberry pi

Raspberry Pi. Encender/Apagar LED desde PHP. Acceso directo a los puertos GPIO ultrarápido.

Ja es poden veure els programes de 'REDES' de TVE2 per internet