Cas anti-monopoli Comes vs Microsoft



A causa de la investigació realitzada pel cas anti-monopoli Comes vs Microsoft, s'ha publicat una impressionant quantitat de correus electrònics entre Bill Gates, Steve Ballmer, Jim Allchin i altres importants membres de la companyia, on es pot veure com manejar les diferents amenaces al seu imperi a través dels anys.

Els documents són en la seva majoria de la dècada del '90, quan Bill Gates encapçalava la companyia. Molts d'ells estan classificats com a confidencial i altament confidencial, i revelen una actitud de competència bastant agressiva. En aquesta època molts sospitaven que algunes accions pro-monopoli eren definitivament intencionals, i aquests documents deixen en clar que les sospites no estaven tan lluny de la realitat.

Els documents han estat recollides pel lloc Groklaw.net i poc a poc s'han anat transcrivint des dels originals (PDF). Aquesta tasca no és completa, de manera que probablement es trobaran nous antecedents a mesura que es vagin processant els documents.

En aquest article transcrivim alguns capítols que ens van semblar molt interessants, i encara que és probable que no quedi molt d'aquesta actitud a Microsoft avui en dia, creiem que aquests documents tenen un gran valor en la història de la computació.

No traduiré tot el contingut del text, ja que és molt llarg i, com sempre, disposo de poc temps. Només en traduiré alguns, però no patiu. Al final del post us deixo l'enllaç original per què disfruteu de la lectura.

Aquest son alguns dels texts demostrant les males pràctiques de Microsoft per intentar obtenir el monopoli, demostrant en la majoria dels casos que Linux és millor que Windows, però que poden comprar el mercat que vulguin fent donacions entre altres coses.

"Permetre que els documents d'Office es visualitzin bé pels navegadors d'altres és una de les coses més destructives que podem fer a la companyia. Hem de deixar de posar qualsevol esforç en això i assegurar-nos que els documents d'Office depenguin profundament en les capacitats propietàries d'Internet Explorer."

"M'agradaria ser capaç de mostrar que una solució Windows millor TCO que el Linux i ser capaç de quantificar. No m'agrada el fet que l'informe ens mostri perdent en l'àrea de servidors web. No m'agrada el fet que l'informe ens mostri perdent en l'àrea de disponibilitat (Windows va estar sota més que Linux). I no m'agrada el fet que l'informe no digui que res de nou ve amb el servidor Windows.NET. Jo no llançaria aquest informe amb el text "patrocinat per Microsoft" a la portada. Amb això, tindrem a IBM i molts clients traient frases sobre el poc fiable que és Windows 2000 a servidors comparat amb Linux i sent més car en servidors web.


L'anàlisi de que Linux és grandiós en certes àrees i que cada vegada es torna més fort trobarà carbó al foc."

http://www.fayerwayer.com/2010/01/correos-electronicos-revelan-estrategia-de-microsoft-frente-a-su-competencia/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+fayerwayer+%28FayerWayer%29

Comentarios

aniol ha dicho que…
Em recorda molt al cas dels Documents Halloween.
I com en aquell cas, els que ja sospitàvem això ens quedarem amb la tranquil·litat de creure en quelcom real, i els que ho ignoraven possiblement continuïn estant-ne al marge i no fent-hi gaire cas.

Artículos más populares

Clase en PHP para encender/apagar LED en Raspberry pi

Raspberry Pi. Encender/Apagar LED desde PHP. Acceso directo a los puertos GPIO ultrarápido.

Ja es poden veure els programes de 'REDES' de TVE2 per internet