Un Antivirus per a Linux?


Llegeixo a diarioti que ESET acaba d'anunciar el seu antivirus per a sistemes Linux i Mac OS X, defensant que cada vegada més, aquests sitemes són emprats i que els seus usuaris volen la mateixa seguretat que en sistemes MS Windows.

Jo em pregunto... tan desprotegits estem els que utilitzem Linux? Jo diria que no entenen la base del sistema o bé tenen el grau de Paranoia fins a dalt del tot... o potser sóc jo que hi confio massa en el sistema???? què opineu vosaltres???

Comentarios

Anónimo ha dicho que…
Rafael, no crec que sigui que confies massa en el Linux, i tampoc son paranoies extremes, uns volen vendre....., i els altres estem molt ben acostumats amb linux, crec que es molt segur. pero... sempre hi pot haber un pero.....

Salutacions

Enric
oriolsbd ha dicho que…
D'una banda, és possible que confiem una mica massa en el sistema. Encara que un virus no pugui afectar al sistema en sí, és possible que pugui afectar als nostres fitxers d'usuari. I això, per norma general, ja pot ser prou greu (tot i que realment no sé si això és possible).

Però, més que això, suposo que un antivirus en un sistema amb Linux pot tenir més utilitat per a qui tingui ordinadors amb altres sistemes. És a dir, si en un ordinador amb Linux ens baixem un fitxer que conté un virus (que al nostre sistema no l'afecta), i aquest fitxer el passem a un ordinador amb Windows, a aquest sistema sí que el pot afectar.

És com si en una empresa el servidor de correu és Linux, però les estacions de treball són Windows. El servidor de correu està bé que contingui un sistema antivirus per tal que passi els correus "nets" a les estacions de treball.

Salut!
oriolsbd ha dicho que…
Per cert, Rafael. Amb les teves anotacions, sembla que t'avancis a les notícies per venir... :-)

http://www.omgubuntu.co.uk/2009/12/malware-found-in-screensaver-for-ubuntu.html

Salut!

Artículos más populares

Clase en PHP para encender/apagar LED en Raspberry pi

Raspberry Pi. Encender/Apagar LED desde PHP. Acceso directo a los puertos GPIO ultrarápido.

Ja es poden veure els programes de 'REDES' de TVE2 per internet