El tema de l'accessibilitat

Llegeixo una notícia que crec important (o més aviat molt i molt important). La fundació ONCE denuncia un absolut 'oblit' cap al discapacitat.

Amb això es refereixen a que una web, no només ha de ser visible per a la gent que tenen ulls, ja que hi ha gent que poden navegar per portals preparats i ser completament cecs.

Els trucs?... doncs no hi ha... simplement has de fer bé la teva feina:

- Fer enllaços simples i normals
- No utilitzar marcs
- Utilitzar el text alternatiu en les imatges, enllaços, etc....

Personalment, al igual que la ONCE, lluito sempre contra el dissenyador de webs... Bona part dels ingressos de l'empresa provenen del desenvolupament web, però el dissenyador te la dissenya sense tenir en compte molts de factors, com ho és el títol de la web, que és una de les coses més importants que hi ha.

La meva feina com a tècnic, és després passar per on ho ha fet el dissenyador i arreglar les coses... posar-les en el seu lloc. Això afavoreix la navegació per a les persones amb discapacitats i facilita l'entrada dels cercadors... fa la web més fàcil de veure's a internet. Jo sempre he cregut amb totes aquestes coses que la gent 'no veu però existeix', i encara que sembli que és feina perduda, crec que és la millor feina que es fa, justament aquesta que no es veu però que ajuda a tothom, encara que hi hagi gent que 'no ho vulgui veure' i d'altre, que sense poder veure físicament, ho pugui veure realment.

Aquesta feina que es fa i que molts poden pensar que es fa en va, és el que realment dóna valor a l'empresa i també moralment, ja que saps que, encara que no ho vulguin reconèixer, has ajudat al teu client i també a la gent que visitarà la seva web.

El que dic sempre... la feina s'ha de fer bé... No només importa el disseny, si no també que tothom te la pugui veure i no discriminar als discapacitats.

Comentarios

Artículos más populares

Clase en PHP para encender/apagar LED en Raspberry pi

Raspberry Pi. Encender/Apagar LED desde PHP. Acceso directo a los puertos GPIO ultrarápido.

Imprimir etiquetas APLI en PDF desde PHP