Què és la virtualització?

Per què tots ens entenguem, la virtualització és l'execució de diferents sistemes operatius dintre d'un altre.

En la imatge que us mostro, es veu de fons un escriptori, i si us fixeu a baix de tot, veureu el botó d'"inicio" de windows, o sigui que es tracta d'un Sistema Operatiu Windows XP. Veiem però, que la finestra que us mostro, a dintre, hi ha un linux... un linux executant-se dintre d'una finestra windows. Això és realment la virtualització.

Què ens permet la virtualització? Doncs moltes i moltes coses, com per exemple, executar un windows dintre d'un linux o al contrari (com és el cas de la imatge). I de què em serveix? doncs podem crear-nos un servidor linux per a realitzar les proves que necessitem des de windows, per exemple, per a utilitzar un entorn de producció, abans de passar les aplicacions al servidor real.

La principal característica i avantatge del sistema, és que podem tenir diferents servidors virtuals, i cada un d'ells executant una tasca específica... si es penja un dels sistemes, no afecta als altres. Si entra un virus en una màquina virtual, les altres màquines no es veuen afectades, ja que són sistemes operatius independents, executant-se al mateix temps en una mateixa màquina, però a la vegada, són independents entre ells, com si s'estiguessin executant en diferents màquines cada un d'ells.

Podem tenir, per exemple, una màquina virtual com a servidor web, una altra com a servidor de correu, una altra com a servidor de fitxers, etc... Totes elles instal.lades en una mateixa màquina.

Tant per a windows com per a Linux, el software per a realitzar aquestes virtualitzacions és gratuït (VMWARE per a Linux i VirtualPC per a windows).

Tenir 5 sistemes operatius idèntics és tan senzill com instal.lar el primer operatiu virtual, configurar-lo, i una vegada el tinguem creat, podem copiar tantes vegades com vulguem el disc virtual on es troba aquest sistema (realment és un simple fitxer que el software virtual el tracta com si fos un disc dur real).

Podeu trobar molta informació sobre aquests sistemes... pregunteu-li a Google, nostre senyor.

Comentarios

Artículos más populares

Clase en PHP para encender/apagar LED en Raspberry pi

Raspberry Pi. Encender/Apagar LED desde PHP. Acceso directo a los puertos GPIO ultrarápido.