Facturació i Programació en PHP

Primera entrada al bloc de l'any (i coincideix amb el dia 1)!!!! Aprofitant l'avinentesa, Que tingueu tots un feliç any nou.

Aquest post serà una mica llarg, però aprendreu moltes coses sobre programació.

Fa molts anys (abans del 2000), vaig crear un software de programació que pretenia ser 'lo no va más' del 2000, aprofitant les possibles falles dels sistemes per aquell any. El software tenia gestió d'articles, clients, proveïdors, stock, pressupostos, albarans, factures, TPV, ..... i moltes, moltes, moltes hores de programació.

Quan tenia el software mitjanament bé, resulta que al Sr. MS li va donar per canviar de sistema operatiu. A la vegada, els fabricants de diferents parts que havia comprat pel Delphi (que era l'antic PASCAL amb el que estava programat el software), van decidir actualitzar els seus components per a la següent versió de Delphi.... que curiosament no era compatible amb l'anterior... El software començava a donar errors raros d'execució en els següents sistemes.... per tant, i arribant a la conclusió.... totes les hores dedicades a crear el programa per a res.

Bé... per a res no, ja que des del 2.000 fins al 2.013 m'ha acompanyat i m'ha creat totes les factures de l'empresa, però arribava el moment de fer un cop de cap i actualitzar la facturació, ja que s'havia quedat d'una manera.... 'intocable'.

Feia mesos que estava mirant alguns programes de software però no m'acabaven de quadrar, i tornant a lo de sempre, he decidit crear el meu propi software de programació. Aquesta vegada encertant el llenguatge de programació: LINUX + APACHE + PHP + MySQL, o sigui, un software basat en programació Web.

Avantatges? Les que vulgueu.... només necessito tenir instal.lat un navegador al meu pc i un lector de PDF'S, i si m'apureu molt, un software per signar els pdf's i poder tenir la 'efactura'.

He batut rècords de programació en aquest software i a més a més, ho he aprofitat per donar un nou servei a l'empresa.... la facturació online. Es tracta de donar el servei de facturar mitjançant la xarxa d'Internet (jo apostava per aquest model fa molt de temps).

A part d'aconseguir una major durabilitat del software en el temps, he afegit noves opcions al sistema que em farà la vida molt més fàcil, aportant moltes utilitats que l'anterior software no tenia.

No us faré perdre més temps. Us passo a detallar les utilitats i pantallassos de la nova eina. De veritat que estic molt content tal com ha quedat i em farà la vida molt més fàcil!!!!!!

S'accedeix des de la web http://www.facturaonline.com.es/

S'utitlitza un login i password per entrar i apareix directament el llistat de factures:

Tenim un filtre per dates, Series, pagades o impagades i per client. Al final tenim una evolució visual de la facturació d'aquest any i de l'anterior. Podem marcar cada factura com a impagada o cobrada, podem duplicar-la, podem generar-la en pdf, podem generar l'etiqueta de sobre per l'enviament o borrar-la.

A continuació incorporo una captura de l'edició de la factura:

Podem Canviar la descripció del llistat, el camp d'observacions internes, el client, la data o si està pendent o cobrada. També podem imprimir-la o generar l'etiqueta de sobre per enviar-la.

A les línies podem inserir de noves, modificar-les (simplement clicant a sobre d'elles), o borrar-les. També podem afegir-ne de noves. Les línies poden ser multilínies (cosa que amb el software anterior no podia fer). Des d'aquesta pantalla puc accedir amb un click a la fitxa del client, per veure les dades fiscals, bancàries, observacions, etc....

L'apartat d'albarans és molt i semblant al de les factures:
Incorpora l'extra de poder facturar l'albarà automàticament (l'apartat de pressupostos, al igual, també deixa fer l'albarà del pressupost). Des d'aquest llistat puc accedir directament a la factura que el sistema hagi creat de l'albarà. Al igual que les factures, també puc duplicar tant els albarans com els pressupostos.

El Sistema té una administració de clients. També puc fer automàticament el model 347. S'ha acabat de calcular-lo manualment. Quin pal!!!!

Puc administrar tantes sèries com vulgui i ja o cal que tinguin una lletra. Puc abreviar cada una d'elles (ALQ -> ALQUILER, SRV -> SERVEIS, .....).

La numeració dels documents s'efectúa automàticament i mitjançant la seqüència: Serie/Any/Número. Ara ja podré localitzar fàcilment un document, sigui el que sigui.

Puc administrar les despeses.

Puc exportar els imports pendents tant d'ingressos com de despeses cap a comptes de Google Calendar per tenir control.lats els dies de cobrament i de pagament:


Puc administrar tantes plantilles com vulgui per cada idioma i per cada tipus de document:

Tinc també un magatzem de cada document, on puc afegir-los per poder generar un document .zip de tots ells i poder-los enviar al client (tots els albarans i factures d'un client, per exemple).

A més a més, puc facturar de cop diferents albarans i crear-ne una factura que els englobi tots o bé, una factura per albarà.

Aquí teniu un exemple de factura. Totes les dades són inventades, però demostra tot el potencial del sistema. A partir d'ara. veureu les factures de l'empresa generades per aquest nou sistema.





Comentarios

Artículos más populares

Clase en PHP para encender/apagar LED en Raspberry pi

Raspberry Pi. Encender/Apagar LED desde PHP. Acceso directo a los puertos GPIO ultrarápido.

Ja es poden veure els programes de 'REDES' de TVE2 per internet